MNENJA


Ne bom pozabila svoje prve meditacije s Sandijem v Stražišču pri Kranju, ko sem na koncu v dar prejela njegovo prvo knjigo ''Božja pot razsvetljenja''. Hvaležna v slutenju, da mi zna vsebina knjige podariti potrebno mero moči, zaupanja in poguma za spremembo, za katero sem čutila, da je zame neizogibna, sem takrat iz nekega strahospoštovanja njeno branje za nekaj časa preložila. Ko je bil čas zrel, sem jo vzela v roke...in stopila na novo pot. Istočasno sem začela redno obiskovati Sandijeve meditacije, v svoj vsakdan pa vpeljala tudi meditiranje doma. Precej hitro sem spoznala, da želim poleg torkovih meditacij narediti korak dlje proti sebi, zato sem Sandija vprašala, če bi bilo zame dobro, da se pridružim njegovi sredini skupini, kjer imajo vsi priložnost globljega vpogleda v dogajanje in razumevanje sebe in drugih. Vsakič znova se veselim drugega in tretjega dne v tednu, vožnja iz Maribora v Kranj in nazaj pa je po osmih mesecih postala prijetna in pomembna stalnica. S skupino prijateljev sedem v avto prav v vsakem vremenu...ni ga snežnega meteža, poledice, naliva in megle, ki bi nas odvrnili od te poti. Že sama namera, pot in prisotnost pred dvorano (začenši z lanskim letom pride Sandi enkrat mesečno tudi v 'toti naš' Maribor :)) imajo neko posebno moč in božajočo energijo. Ko pa se odpro vrata v dvorani, zlasti v Stražišču (prostor ima nekaj, kar v soju sveč/e in množici razdeljeni v štiri skupine, v moje zavedanje prikliče tisti stari duh obreda), stopim v zame sveti prostor, prostor, kjer se staro spreminja v novo. Prisotnost energij, ki pridejo med nas s pomočjo Sandija, me vedno znova odpelje na včasih bolj spet drugič manj zavedno potovanje v številne dimenzije mojega obstoja, zavedanja in delovanja. Od samega začetka doživljam Sandijeve meditacije v slikah, podobah in simbolih....včasih se zdi, da prikličejo preteklost, največkrat pa so iz sedanjosti in prihodnosti. Ko tega ni, pridejo v ospredje občutki in telesne zaznave energetskih procesov tistega trenutka ali dne. Slaba ura meditiranja v skupini se razleže v večkrat blaženo večnost, balonček, v katerega me odenejo, pa me riše v širino in višino, naprej in nazaj, v diagonale vseh možnih kotov. Najlepše in najbolj osvobajajoče pri vsem tem pa je občutek, da se ''premikam''...v smer, ki plast za plastjo razkriva namen in darove moje duše in nezavedno spreminja v zavedno, kar mi v veliki meri lajša in lepša vsakdan in povezovanje z drugimi. Na poti do ozaveščanja, spuščanja in sprejemanja ter uresničevanja življenja v trenutku, ravnovesju in iz srca me z energijo Nove dobe usmerjajo tudi Sandijeve karte Božje posvetitve, ki jih je v svet poslal konec za marsikoga prelomnega leta 2012. Vsekakor nismo sami...in več kot dobro je, da si dovolimo slediti vsem vidnim in nevidnim silam, ki nas podpirajo in vodijo k sebi in naši resnici. Meditacija s Sandijem je v moje življenje tako prišla v pravem trenutku.
Lidja
Na enega od torkov je po Sloveniji pohajkovalo slabo vreme, ponekod so bíli močni nalivi in tolkla je šibka toča. V Stražišču je ob našem prihodu posijalo sonce. Nekaj minut čez sedmo, ko so prvi vstopili v dvorano, je zunaj zasvetila mavrica. Za hip sta bili vidni celo dve mavrici, ena nad drugo. Mavrica je nekaj, kar me vedno navduši. Ne da se je videti, če poleg odhajajočega slabega vremena istočasno ne posije sonce. Na podoben način gledam in berem članke, ki jih ustvarja Sandi s svojim življenjem. Napovedujejo čudovito prihodnost. Ta se lahko opazi zaradi odhajajočega slabega obdobja, in tako ob torkih na vse nas posveti mavrica. Za mavrico vemo, da nikdar ni tam, kjer jo opazujemo, da se je niti ne moremo doseči. Podoba sveta, ki jo ustvarja Sandi, tudi ni sama po sebi del nas, vsak jo mora udejaniti sam. Nihče ne bo mavrice prestavil v nas. Za mavrico se ve, da je v tridimenzi-onalnem prostoru nikdar ne moremo doseči. Tudi s podobo novega sveta je nekaj podobnega - doseči se je da le z življenjem v duhovnih dimenzijah, o katerih je pretekla leta na meditacijah govoril Sandi. In z dvigovanjem zavesti. Pisanje je namenjeno predvsem Sandijevi ekipi. Tudi v njej se vse dopolnjuje. Od treh fantov, prvi vpliva na naše vidne zaznave, drugi zna dobro poskrbeti za naše okuse (kadar nam skuha posebej dobro kavico), tretji vpliva na naša ušesa(ko nam razlaga astrologijo). Dekleta delujejo dopolnilno na subtilnejših nivojih. Manj so vpadljiva, vendar enako pomembna. Lep dan vsak dan,
Iztok
Vloga ljubezni v življenju Spoznanje o ljubezni do katerega sem prišla pred časom, sem se odločila deliti z vami. V življenju se mi je dogajalo, da nikoli nisem našla primernega partnerja, saj čustva nikoli niso bila obojestranska. Pred časom pa sem spet doživela ponovno zavrnitev, ki pa je bila zame veliko darilo, ker sem spoznala, da moram spremeniti vzorec, ki ga imam o ljubezni in partnerskem odnosu. Predvsem pa je tu pomembno, da se imam rada in tako ljubezen oddajam in jo posledično tudi potem prejemam. Seveda pa vse pride ob svojem času, tudi pravi partner. Potrebno se je usmeriti vase in v sebi odkriti mir, ljubezen, veselje in radost, saj vse to je že v nas samih. Največja sreča je, da spoznamo sebe v svojem bistvu in se ne trudimo ugajati drugim, saj je najbolj pogumno dejanje, da živimo svoje življenje in si dovolimo biti mi sami, vsak na svoj poseben in edinstven način. V vsem tem procesu spreminjanja, prepoznavanja mnogih neustreznih vzorcev mi je zelo pomagala meditacija pri Sandiju (www.meditacija-sandi.com), katero obiskujem vsak torek. Tako gledam na življenje z večjo zavestjo, se spreminjam, sprejemam, opravljam preizkušnje in napredujem ter sem neizmerno hvaležna Sandiju za vso pomoč. Sandi je čudovit in občudovanja vreden človek, ki pomaga mnogim ljudem, ko ga za to prosijo in presodi, da jim lahko pomaga, ter če si pomoč zaslužijo in ima izjemne rezultate. Po njegovih meditacijah je občutek božanski, saj predam vse svoje strahove, jezo, sovraštvo ter ostala nizka čustva in se napolnim z ljubeznijo. Preprosto v meni vlada mir, zaupanje v samo sebe, radost in veselje. Tako vsako jutro vstanem z veliko motivacije in sem hvaležna za nov dan poln izzivov. Na življenje gledam kot veliko pustolovščino na vseh področjih. Vsakič ko na kakšen dogodek odreagiram drugače kot v preteklosti, torej z ljubeznijo, me preplavi občutek harmonije in zadovoljstva. Živim za trenutek tukaj in zdaj, saj menim, da če dobro preživiš današnji dan, bo to vsak včeraj spremenilo v sanje sreče in vsak jutri v privid upanja. Sprejemam življenje takšno kot je in verjamem, da je vse kar se mi dogaja zame najboljše. Ljubezen je sila z neizmerno močjo in najmočnejše čustvo za spreminjanje vsega, zato tudi ni zaman pregovor: Ljubezen premaga vse. In sedaj se z veliko ljubezni v sebi ter s pozitivno naravnanostjo hvaležno predajam toku življenja in živim vsak trenutek v polni meri. Z ljubeznijo
Anita
Dragi Sandi, rad bi se ti iz srca zahvalil za tvojo nesebično pomoč in modrost, ki jo deliš. Moram priznati, da je bila torkova meditacija nekaj posebnega. Po vsem telesu sem čutil mravljince in neko močno energijo, ki se je nadaljevala v valovih. Občutil sem posebno Božjo milost in hvaležnost. Zdaj vse delam lažje in bolj popolno. Posebno podporo v duhovnem smislu občutim iz dneva v dan in se bolj zavedam drobnih trenutkov. Zavedam se, da prinaša čas, ki prihaja, bogata spoznanja in novosti. Človek se mora truditi iz dneva v dan, toda če imaš pomoč vidnih in nevidnih prijateljev, je vse lažje. Taka meditacija je lahko pot, ki vodi v lastno popolnost.
Tadej
Ko so se s 1. 6. 2011 začele vrstiti različne prelomnice, ki pripravljajo prihod zlate dobe in od katerih vsaka prinaša določene novosti, so se s tem začele izredno intenzivne spremembe tudi na Sandijevih meditacijah. Proces sem z zanimanjem opazovala in hkrati opazovala spremembe, ki jih je vse to povzročalo v mojem življenju. Spremembe so tako nagle in intenzivne, da se mi zdi, kot da sem pred letom sedla na kakšen hitri vlak. Najmočneje pa sem občutila spremembe na meditaciji po zadnji prelomnici, ki se je zgodila 25. 5. 2012 in je pomenila začetek delovanja energije nove dobe na Sandijevih meditacijah. Meditacija je bila tako močna, da mi je bilo na trenutke slabo. Večji del meditacije pa sem se počutila, kot bi se kopala v neskončni ljubezni, ki me je obdajala in hkrati polnila vsak delček mojega telesa. Počutila sem se tako zelo prijetno in varno in si želela, da bi to občutenje trajalo. In tudi je. Ko smo z meditacijo zaključili, je občutek ostal. Spremljal me je še vso pot domov, pa ne samo to, celo stopnje-val se je. Globoko v sebi sem čutila tako močno ljubezen do življenja in sploh do vsega stvarstva. Imelo me je, da bi objela ves svet, tako sem prekipevala od sreče, hvaležnosti in naraščajoče ljubezni v sebi, ki se je kar širila, kot da moje telo nima mej. Hvaležna sem, ker je moja življenjska pot prepletena s Sandijevimi meditacijami in njegovim delovanjem na zemlji!
Eli
Med meditacijo sem čutila svetlobo kot kanal, ki je padal name in na moje telo.
Jana
Med meditacijo sem čutila toploto, še posebej na dlaneh in podplatih. Počutim se super, polna sem energije, da se brez problema peljem nazaj do Vrhnike.
Ana
Po včerajšnji meditaciji sem čutil, da sem bolj čist. Meditacija je bila opazno močnejša. Bilo mi je zelo vroče, da sem se kar potil. Med meditacijami vidim razne barve, imam videnja neznanih oblik. Zdaj se počutim lahkega, sproščenega, mirnega. Zanimive so moje izkušnje iz zadnjega meseca, kar obiskujem Sandijeve meditacije. Pred tremi tedni sem se na eni od meditacij očistil potlačenih čustev. Odkar hodim na Sandijeve meditacije, vse poteka bolj intenzivno. Znebil sem se strahu in naredil prostor ljubezni.
Miha
Sandijeve meditacije obiskujem kakšnih 10 let, in ko sem prvič prišel na meditacijo, sem rekel to je to. Mogoče imam rahlo srečo, ker energijo čutim, zato nikoli nisem imel problema z vero na tej poti. Življenje postane res bolj kvalitetno, ko se prečistimo vseh strahov in praktično bremen, ki smo si jih nabrali skozi življenje. Zelo božanski je občutek, ko smo naredili prazen prostor v sebi s predajanjem teh bremen na meditacijah in da smo potem ta prazen prostor, ki je nastal, napolnili z brezpogojno ljubeznijo. Ko smo to dosegli, sem komaj spoznal v sebi ljubezen, da sem lahko sploh vzljubil sebe, nato pa vse ostale ljudi in stvari okrog sebe. Do takrat, ko tega ni bilo, sem samo mislil, da ljubim sebe in ljudi okrog sebe. Nisem mogel dojeti, kako je lahko strah bil vedno pred ljubeznijo, pa zamere in vsa nizka čustva. Ampak sedaj je drugače in poti nazaj ni, vsaj tako izgleda, ker si ne znam predstavl-jati, da ko enkrat najdeš ljubezen v sebi, da bi še sploh bil kaj drugega, kot ljubezen ... no, to je moja izkušnja Sandijevih meditacij, ki jih priporočam vsem, ki to berete, da se kdaj udeležite meditacije in spoznate tudi svoj program duše skozi medtacije, ki so zame supercaaaa.. [:)].
Iztok
Sandijeve meditacije redno obiskujem od novembra lanskega leta. Brez kakršnih koli pričakovanj sem prvič vstopila v avlo in se kot popolna tujka, počutila doma. Nisem se zavedala, da stopam v proces lastne transformacije. Sprotnih sprememb nisem občutila, dokler se nisem nekega dne znašla v situaciji, ki me je do tedaj vedno iztirila. Ostala sem močna. In ne samo to, z lahkoto sem odpravila oviro in šla naprej svojo pot, brez da bi se ozirala nazaj. V trenutku sem se zavedala svojega napredka in še poglo-bila svojo neizmerno hvaležnost ter vero. Občutki na meditacijah so postajali bolj in bolj izraziti. Mravljince po telesu in žareče dlani so začele spremljati čudovite barve in občutek varnosti. Spremembe, ki sem jih mogoče sama še najmanj zaznavala, so opazili ljudje, s katerimi se srečujem. Presrečna sem bila, ko sem ugotovila, da s svojo vero in predanostjo, navdušujem ljudi okrog sebe in jim približujem bistvo, o katerem nikoli niso razmišljali. Torkova meditacija je dosedanje občutke mnogoterno poglobila. Med samo meditacijo sem imela občutek, kot da gledam najbolj mogočni ognjemet. Ob vsaki izrečeni prošnji so se prebujale nove, sveže barve, ki so mi vlivale neverjetno moč. Z gotovostjo lahko trdim, da je bila sreda energetsko najmočnejši dan v mojem življenju. Sandi hvala za tvojo podporo. Posebna zahvala tudi vsem čudovitim ljudem, ki jih srečujem na meditaciji. Postali ste delček mene.
Tina
Že odkar obiskujem meditacije pri Sandiju, občutim, da se energija stalno dviguje in meditacije so vedno bolj močne. Poleg videnj v novi dobi, najbolj občutim razliko pri zaščiti, ki jo imamo prve štiri dni po meditaciji in tudi po tem času. Ob tej zaščiti je mogoče držati visoko energijo skozi cel teden, ki je potrebna v vsakdanjem življenju, tako v komunikaciji z ljudmi ter delom z strankami. Ob novi dobi je močno čutiti brezpogojno ljubezen in dobrodelnost. Hvala Sandi za te izkušnje.
Igor
Na meditacije k Sandiju hodim že vrsto let. V tem času sem marsikaj spoznala in spremenila določene poglede na vsakodnevna dogajanja v mojem življenju. Med meditacijo nisem nikoli imela posebnih videnj, vedno pa občutim določene spremembe na fizičnem telesu (hlad, vročino, mravljinčavost v rokah...). Od zadnje meditacije so spremembe, ki jih čutim, precej bolj intenzivne. Čutim izredno moč, silo, ki pritiska name, ki pa ni moteča, ampak je mogočna sila, ki ponazarja prihod novih energij, ki so zelo, zelo intenzivne. Spremembe pa niso opazne samo ob torkih na meditacijah, ampak tudi v vsakdanjem življenju in se kažejo predvsem v večji energetski zaščiti, pomoči in podpori. V moje življenje prihajajo novi ljudje in odhajajo stari. Občutek notranjega zadovoljstva in miru, me navdaja z ljubeznijo in potrebo, da to ljubezen širim naprej in pomagam tistim, ki so pomoči potrebni. Hvala Sandi.
Suzana
Meni je bila delavnica z večerno meditacijo, ki jo je imel gospod Sandi v okviru sensa vikenda, res zelo všeč. Res se me je dotaknilo. Sploh sama meditacija, povezovanje z bogom, z dušami... To mi je veliko pomenilo in sem se odločila, da ga bom šla obiskati tudi v Kranj
Zlata
Najbolj me je fascinirala delavnica s Sandijem. To je bilo nekaj čisto povsem novega. Zanimiv pristop in tudi pogledi po njej. Mislim, da bom še moral na meditacijo k njemu. To je bilo res fenomenalno.
Jernej
Ko smo prišli k Sandiju na meditacijo, sem bila najprej skeptična, malo mu nisem verjela. In moram reči, da je edini, ki me je pa prepričal, navdušil in čisto fasciniral. To je pa res delavnica..."wau". Meditacija s Sandijem je meditacija, ki bi jo priporočila vsakemu.
Polona
Na Sandijevi meditaciji sem bila prvič v okviru Sensa vikenda. Le nekaj ur pred tem sem izvedela za tragično novico, da je umrla moja najboljša prijateljica. Zaradi šoka se veliko stvari ne spomnim, zelo v spominu pa mi je ostala prav meditacija s Sandijem, s katere sem odhajala s takim notranjim mirom, da še zdaj komaj verjamem. Zdelo se mi je, da je vse prav, tako kot je, in da sva s prijateljico povezani naprej.
Klavdija
Najprej sem kot tipični predstavnik moškega spola samo opazoval dogajanje med Sandijevo delavnico. Potem pa sem počasi lezel tudi jaz v neko drugo, posebno stanje, saj je energija, prisotna med meditacijo, postajala čedalje bolj močna, intenzivna, potem sem se v nekem trenutku predal še jaz ...
Aleš
Ko sem se prvič odpravila na Sandijevo meditacijo me je bilo strah. Udeležila sem se že nekaj različnih meditacij, pa me nobena ni tako pritegnila, da ne bi zaspala. Zato sem se bala, da se mi bo zgodba tudi tu ponovila. Na moje veliko začudenje me je dobro uro trajajoča meditacija ves čas držala pokonci. Najprej njegova razlaga: kako lahko tako preprosto govori take velike stvari!? Zanimalo me je ali imam srečo, da se je ravno danes dotaknil tako zanimive teme, pa so mi pojasnili, da je vedno tako zanimivo. Sledila je meditacija. Bila je izjemna! Takšne še nisem doživela! Ko smo predajali svoja bremena, strahove, jezo, zamere in drugo, sem čutila, kako me nekaj težkega zapušča. Nastopil je čuden občutek praznine, ki je zazevala v meni. Zbegano sem pomislila, kaj bom zdaj s to praznino. Pomirila me je naslednja stopnja meditacije, ko smo prejeli vse tisto, kar najbolj potrebujemo. Čutila sem, kako se prazen prostor v meni polni s prijetno božajočo toploto. Po meditaciji sem se počutila prerojeno. In občutek je trajal in trajal. Hvaležna sem Sandiju za to izkušnjo, ki jo bom zagotovo še ponovila.
Magda
K Sandiju na meditacijo sem prišel pred približno tremi leti. Podrt od napačnega načina življenja, nisem videl nobenega smisla več.Prišel sem z zadnjimi močmi v upanju,da mi lahko pomaga, čeprav nisem vedel kako. Prvi vtisi so bili vznemirljivi, saj je njegova energija odprla v meni tako dobre, kot črnoglede misli.Ta izkušnja je v meni odprla željo po spremembi. Sandi nam je na meditaciji večkrat razložil nek indijanski rek o slabem in dobrem volku. Prečiščena energija z meditacij mi je pomagala dojemati ter hraniti dobrega volka. Pomagala mi je do ustvarjalnosti v mojem poklicu, katerega sem spet lahko začel opravjati, postati aktiven v športu, kjer sem počasi oddajal telesne nečistoče,ter opravjati različne aktivnostih.Vseh teh stvari sem se naučil z meditacij ter doumel da se mi življenje obrača v pozitivno smer . Pri odkrivanju samega sebe sem začel spoznavati lastno srečo. Počasi postajam ponosen na lastno razsvetljevanje in življenje.Meditacije me vedno bolj napolnijo z nečim kar ne znam opisati. Sandi temu reče božja ljubezen. Hvala Sandiju ker me je naučil oddajati bremena ter sprejemati duhovne darove.
Gregor
Pred 18 leti sem doživela prometno nesrečo, ki me je potegnila iz brezskrbnega življenja mladega dekleta. Ob takratnem zavedanju minljivosti sem pričela spoznavati pomembnost življenja, počasi, korak za korakom, sem pričela ločevati pomembne stvari od manj pomembnih, manj pomembne od nepomembnih. Ko si ranljiv, fizično slab, ko se smeh spremeni v bolečino in žalost, ob tebi ostane le peščica ljudi, največkrat pa ostaneš sam s seboj. In takrat sem pričela sestavljati mozaik življenja, pričela brati drugačne knjige, obiskovati jogo, se učila meditirati, nadzorovati misli, ki mi še danes občasno brezglavo bežijo, pričela poslušati ljudi, prenehala vsiljevati svoja mišljenja, živela popolno. Ljudi sem naučila, da sem vedno tukaj in na razpolago, kar pa mi ni vedno prineslo notranjega miru in zadovoljstva. Pred nekaj meseci pa sem izgubila meni zelo drago osebo, osebo, ki se je leta in leta razdajala vsem nam in pomena egoizem v svojem življenju ni poznala. In takrat sem pričela prvič tudi sama razmišljati, da le ne morem reševati sveta. V mislih zaprosim za pomoč, ker sem prvič dobila občutek, da svojem načinu življenja najbolj pozabljam nase. Vem, kakšne vibracije imajo misli, kar se je zopet izkazalo, ko sem naključno (ali pa morda tudi ne), prišla na meditacijo k Sandiju. Že prvi občutki so bili nepopisni; lahkotnost misli in pretok energije po celem telesu. Nisem nejeverno spraševala ljudi, ali oni čutijo enako, ker enostavno nisem potrebovala potrditve. Moja radost in brezpogojna ljubezen, moj notranji mir, je moja potrditev. Vesela sem, da sem vse to našla in ko si vsako leto na dan prometne nesreče 22.12. voščim sama sebi za svoj drugi rojstni dan, sem letos v mislih povabila tudi Sandija in se mu zahvalila za pot in pomoč, ki jo tako iskreno nudi vsem, ki si to želijo. Hvala.
Darja